péntek, április 06, 2007

Csepegnek a kövek

Korán indultunk mert a kék hegyek messze vannak a tengerparttól, ahol lakunk. Ráadásul ma a túlsó széle, a Jenolan Caves (Jenolan barlangok) volt az uticélunk. A kék hegyek meg nem kicsi. Nem csoda, hogy az első felfedezőknek hosszú évekbe tellet mire átverekedték magukat rajta.

Nekünk persze azért ma sokkal könnyebb. Csak azért szakítottuk meg az utat, hogy kicsit megtörjük a vezetés monotóniáját, nameg persze, hogy Tibi és Veronika is gyönyörködhessen picit Wentworth Falls szépségében.

Délután 2 körül értünk a barlangokhoz. Van vagy 9 különböző túra, mindegyik a barlangok másik szegletébe visz. Szerencsések voltunk mert még belefért kettő is a nap hátralevő részébe.

Még több kép.

A túrák során megtudtuk, hogy a barlangrendszernek csak töredéke látogatható, azonban így is több 10 kilométer a teljesen feltárt rész. Aztán meg, hogy ez a világ legrégebbi barlang rendszere. Olyan mészkőből áll, amiben még nincsenek hal maradványok.

Beesteledett mire hazaindultunk. Sajnos mire a 3 nővérhez értünk már teljesen besötétedett. (1 ok amiért Tiboréknak vissza kell jönniük Sydney-be.) Este valahogy senkinek sem kellet mesét mondanom, ahhoz, hogy elaludjon.