szombat, szeptember 27, 2008

Felvilágosodás II

A mai oktatás nem lett volna olyan szörnyű, ha véletlenül nem a rossz résznél indul el az a fránya video és nem mutatják minden átmenet nélkül ahogy éppen megszületik egy kisbaba. Lehet az én gyomrom túl érzékeny, de nekem sok volt.

Egyébként csak olyan dolgokról beszéltek, hogy miből milyet vegyünk. Cumiból nem kell a nagyfejű, cumisüveg dettó, baba fenekére babaolaj, stb ... Nem úgy kell elképzelni mint a TV reklámokat, mikor minden más rossz csak ez a jó, hanem tényleg megmutatták mi miért jobb.

Aztán átvittek minket a szülészetre és megnezhettük A Helyet. Ebben a kórházban van 4-5 szülőszoba. Elég tágasak. Mindegyikhez tartozik egy sajat fürdőszoba, masszírozós sarokkáddal, zuhanyzóval. Van benne nagy szülőágy, karosszék, sok hely sétálni. Viszont nem láttuk a babzsákot meg a labdát.

A szülőágyak eltérő életkorúak. Zsuzsu természetesen kijelentette, hogy csak és kizárólag az új szobában hajlandó világra hozni Drazsét. Most aztán aggódhatok, hogy olyan napon induljon meg a szülés mikor az a szoba szabad.