szombat, október 23, 2010

Tűzforró

Reggeli után gyorsan felavattuk Máté vadonatúj úszógumiját aztán iparkodtunk, hogy le ne maradjunk a szomszédos Bounty szigetre induló hajóról. Az első napon azt mondta nekünk Mike, a hajósinas, hogy erről a szigetről származik a Bounty csoki. A történet kicsit sántít mert itt egy fia vízesés nem volt.

Ami viszont volt, az vicces gyógynövény bemutató, séta a tűzön és táncdalfesztivál. A bemszülöttek valóban sétáltak a tűzforró köveken. Zsuzsu még az égett bőr szagát is érezte. Egyébként nem mindenki tudja ezt megcsinálni, csak a beavatottak. Én persze azonnal rájöttem mi a titkuk, mikor az előadás után az egyikük "Az erő legyen veled" feliratú pólóban járkált. Ha Jedi lovag lennék én is megtudnám csinálni.

A táncfesztivált Máté majdnem tönkretette; a táncosok ugyanis majdnem elolvadtak mikor ő az első sorban, csukottszemmel, félálomban tapsolt nekik.

Este, a vacsoránál, megcsalt minket ez a kis büdös. Szokásához híven most is azért könyörgött, hogy engedjük kiszállni az etetőszékből és menjünk táncolni. Mi kötöttük az ebet a karóhoz, addig nincs tánc amíg apa meg anya eszik. Ekkor jött oda az asztalhoz egy idősebb pár és felajánlották, hogy Máté üljön hozzájuk, a táncparkett mellé, amíg mi be nem fejezzük. Máté a jelek szerint tökéletesen értette az idős hölgy javaslatát és jelezte, hogy szívesen megy. Vagy fél órán át üldögélt nyugodtan a néni ölében.

Később együtt mentünk a táncparkettra amikoris a már ott táncoló benszülött nő felkérte a Mátèt. A kis giggoló meg gondolkodás nélkül ment. Rá kellett jönnöm, hogy idős hölgyekkel és egzotikus csajokkal nem versenyezhetek a fiam kegyeiért.

Nincsenek megjegyzések: