szombat, január 01, 2011

Állatos ez a nyaralás

Máté nem kegyelmezett; a szokott időben - reggel 7.35-kor - az arcomba mosolygott úgy kért: "Apaaa, ébredj fel!"

Hogy lakotársaink még lazíthassanak egy kicsit, gyorsan összepakoltunk és meg sem álltunk a közeli állatkertig. Etettünk ott aztán Sumátrai tigrist, afrikai fehér oroszlánt, sőt még a Mikulás szarvasainak is jutott pár falat.

Akkor vettük észre, hogy valami nem stimmel mikor az állatkert összes állata árnyékba húzódva pihegett, üresen hagyva a kifutókat. Hamar rájöttünk, hogy a hőmérséklet nem stimmel. Az autóba menekülve konstatáltuk, hogy odakint bizony 40 fok fölötti nyár tombol.

A déli pihenő után, újult erővel indultunk neki, ezúttal rodeózni. Jobban mondva csak nézni. Nekem a rodeó eddig csak a bikalovaglásból állt, de rá kellett jönnöm, hogy ennél sokkal többről van szó. Volt ott minden, mint a bucsuban; körhinta, ugrálókastély, lacikonyha, meg persze borjak, bikák és lovak. Előbbit befogták, utóbbiakat meglovagolták. Volt mikor csak a pusztán fentmaradás volt a cél volt azonban mikor rallyzni kellett a pacik hátán. Sajnos Mátét nem kötötte le ez a program annyira, amennyire én szerettem volna ezért aztán a gyerekek bemutatója után el is jöttünk.

Nincsenek megjegyzések: