kedd, december 25, 2007

Indulás de okosan

Ma megérkeztünk Hobart repterére. Autóbérlés során kiderült, nem nagyon érdemes bemennünk a fővárosba, mert ezen a napon semmi sincs nyitva. Mondjuk ezt már jól megtanultuk tavaly ilyenkor. :) Szerencsére a barátaink semmit nem hagytak a véletlenre; egyiküktől egy 4 személyes, teljes napi szárazélelem csomagot másikuktól pedig egy piknik táskát kaptunk előző nap, Karácsonyra.

Rövid ismerkedés a kocsival és már hasítottunk is délre. Az idő pont olyan volt, mint amire számítottunk; borús és napos periódusok váltották egymást sűrűn. Pár 10 Km után már kint is voltunk a sziget keleti partján. Ebből is látszik, hogy Tasmánia a valóságban sem sokkal nagyobb, mint a térképen.

Mint utólag kiderült ez a hely a szökött rabok körében is nagyon népszerű volt ezért felállítottak egy sor vérebet, akik között csak a legügyesebbek tudtak elillanni észrevétlenül. Szemmel láthatólag Zsuzsu nem járt volna sikerrel.

Még több kép.

A nap célállomása Port Arthur, ami 2 dologról híres: a malomból átalakíott fegyenctelepről, ami 20 éven belül porrá égett (nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy a bentlakók keze is benne volt a dologban) és arról, hogy 96-ban itt került sor Ausztrália történetének egyetlen (eddigi) mészárlására.

Még több kép.

Este, mielőtt még szállást kerestünk volna, felmentünk a közeli kilátóhoz. Összetalálkoztunk két kedves Ausztrállal, akik nagyon megörültek, mikor halloták, hogy magyarok vagyunk. Aztán hirtelen elkezdtek magyar szavakat vagdosni a fejünkhöz. Kiderült, hogy Pesten éltek 2 évig, nemrégiben költöztek vissza és imadtak Pesten élni. Kicsi a világ, mi?