csütörtök, június 29, 2006

Esöerdö dögivel

A következö napot az öserdönek szenteltük. Komppal léptünk át a Daintree National Park, ha lehet még védettebb, eldugodtabb részére. Itt aztán hol szabad - Jindalba Boardwalk (képek) -, hol fizetös - Daintree Discovery Center (képek) - részeket bejárva ismerkedtünk a honos növényekkel, állatokkal.



A kedvencünk ez a Stinging Tree-nek nevezett kis aranyos. Azt mondják, ha az ember böréhez ér az üvegszálhoz hasonló anyagból álló tüskéje a börbe törik. Ott aztán hónapokig olyan fájdalmat okoz, hogy az ember legszívesen az adott testrészt is levágatná a fájdalommal együtt.

Addig mentünk északra (képek), amíg volt betonút. Cape Tribulation-nél a gyönyörü strandon (képek)senki sem fürdött, bár a medúzák csak nyáron támadnak a hüvös idö is elég visszatartó volt.

Még több kép.

Este megint Wonga Beachen szálltunk meg. Itt ismerkedtünk meg Scooter-rel (ejtsd szkúta). Elsö kérdése: "Há vaz jor tí? / Milyen volt a tea?" kicsit meglepett mert nem is ittunk teát. Aztán kiderült ö sem azt kérdezte. Tí helyett Dí-t mondott ami a vacsora rövidítése. Jó pár órán át tanítgatott a helyi szlengre. Próbáltunk sokat megjegyezni. Remélem nem vert át!