szombat, március 22, 2008

Királyok völgye

A korán keléses szériát még mindig nem sikerült megtörnünk. Nem értem ezt az ürgét (idegenvezetőt)! Már tegnap idehozott minket a kanyonhoz és még mindig nem jó neki ha emberi időben kelünk fel. Azért van jó oldala is a pasinak. Tegnap 3 lábosos vacsorát készített a tábortűzön. Az 1.-ben kenyeret sütött, 2.-ban sajtos, párolt zöldséget a 3.-ban pedig paradicsomos csirke ragut.

Még több kép.

Napkeltétől róttuk a Kings Canyon csapásait. Nagyon érdekes, méhkaptár szerű sziklák alkotják a szurdok tetejét. Az aljában pedig a cycada nevű ősnövény mellett masíroztunk. Ezek a növények már a dinoszauruszoknak is ízlettek. Nagyon sokáig, több száz évig is elélnek.

Az egyik méhkaptár csoportot elnevezték Lost City-nek. Mondjuk amiket a Kék Hegyekben láttunk sokkal inkább emlékeztettek városra, mint ezek. Szerintem.

Bea, kerestük, de a pólódat nem leltük.

A nap második felében 200 km földút várt ránk. Terepjárós múltunkkal nem tűnt nagy kihívásnak. Mondjuk a végére már nagyon elegem lett a rázkódásból.

Az út mellett láttunk fűfát, termeszvárat, vad lovakat és vad tevéket. Csak Ausztrál őshonos állatokat nem sikerült kiszúrnunk a bokorban. Lehet azért mert ilyen jól elbújtak?

Messziről láttuk a Gosse Bluff-ot, ami egy hajdani meteorit becsapódás emlékét örökíti meg. Annak idején a kráter 22km átmérőjű volt. Mára csak valami belső gyűrű maradt meg, ami eredetileg kilóméterekkel a talajszint alatt volt. Aztán meg pofás kis hegyecske lett belőle. Kicsi volt hát székre állt.

Estére Glenn Helen George-hoz értünk, ahol 2 hatalmas szikla tövében egy kicsi tavacskát találtunk. Amint leparkoltuk a kocsit mellénk parkolt 4 hatalmas busz utánfutókkal és egy rakás középiskolással. Nekünk kicsit hangosak voltak, úgyhogy a tóba menekültünk előlük. Szerencsétlenségünkre jöttek utánunk. Hamarosan nagyobb zsivaj volt kicsi tavunk körül, mint ami elől menekültünk. Engedtünk a túlerőnek és ismét odébbálltunk.

Estére kicsit lenyugodtak a gyerekek és viszonylag csöndben nézték végig a helyi aboriginálok dijeridoo bemutatóját. Nekem újra kedvem támadt megtanulni ezen a hangszeren játszani. Zsuzsu örömére azóta is egyfolytában berregek. Brbrbrbrbrbrbrbrbr