vasárnap, március 02, 2008

A túrázónak is 2 lába van, mégis megbotlik

Nehéz volt kitalálni, hogy Líviék Sydney belvárosa után, annak mely természeti látványosságának megtekintésével szeretnék folytatni nyaralásukat. Látva elszántságukat, meg sem próbáltuk őket lebeszélni. Bevágtuk őket Tódiba és huss már kint is voltunk a Kék Hegyekben.

Nem mondhatnám, hogy ránk az újdonság erejével hatottak a dolgok, hacsak nem a hátsó ülés aktív jókedve: Lívi konstans kacagása, Peti nyugodt, mesélős humorizálása.

Két napra terveztük az utat. Első nap gyorsan kipipáltuk a legfontosabbb látni valókat, amit kicsit megfűszereztünk egy kis libegőzéssel meg felültünk a környék - és természetesen a egyben a világ - legmeredekebb vasútjára is.

A nap végére kicsit elfáradtunk a sok gyaloglástól. Mondthatni földig ért a nyelvünk.

Még több kép.

Az estét egy közeli motelban töltöttük. Kicsit hűvös volt - 15-20 fok - az utazóknak úgyhogy beállítottuk a légkondit fűtésre, 30 fokra. Legalább otthon legyen meleg. Hát lett is. Mire vacsorából hazaértünk olyan meleg volt, hogy ki kellett nyissuk az ablakot.

Egyébként vacsorázni sem mentünk messze, a helyi RSL klub pont megfelelt. Ez a szervezet az ausztrál hadsereg volt és jelenlegi személyi állományát segíti minden elképzelhető módon: jogi képviselet, szociális segítség, szórakoztatás ... Na mi ez utóbbit vettük csak igénybe mert, hogy az mindenki számára elérhető. Vacsi után kicsit beültünk a fogadó helyiségbe és figyeltük az éppen aktuális foci meccseket, ügető versenyeket, agár futtatásokat - na meg a helyiek felháborodását, mikor egy tutti tipp nem jött be.

A második nap kicsit rövidre sikeredett sajnos. Mindannyian gondtalanul sétáltunk lefelé egy lépcsőn, mikor egy álnok gödör, Lívi lába alá ugrott. Szegény hősiesen küzdütt, de sajnos a bokája nem bírta; kificamodott. Ezért az út hátralevő részét, közös megegyezéssel töröltük.

Hazafele úton egy benzinkúti fagyasztót megfosztottunk minden ráragadt jegétől és lefagyasztottuk a daganatot. Hála a gyors és figyelmes beavatkozásnak, Lívi annyira rendbejött, hogy másnap már el mert indulni felderíteni a környék borászatait.

Legfrissebb híreink szerint már oda is érkeztek, a borokat finomnak találják és hőlégballonos repülést fontolgatnak. Ez utóbbi az írót mélységes aggodalommal tölti el; mi van ha repülni sem tud jobban, mint sétálni?