hétfő, március 05, 2007

Világító kukacok

A mai napot is lázasan indítottam, de azért legalább az éjszaka nagyrészét jóízűen átaludtam.

Reggeli után megmutattam Zsuzsának, hogyan kell másfél liter vízzel teljesen lefürödni. Nagyon értékelte a tudományom. ;)

Szinte az egész napot Te Anau-ban töltöttük. Lófráltunk a 'városban', meg elmentünk a Glowworm Cave-be (Ott sajnos nem engedtek fényképezni). Ezek kicsi lárvák, amik a barlangban élnek és úgy világítanak, mint a szentjános bogarak. Fent élnek a barlang falán, ami úgy tündököl, akár a csillagos ég egy tiszta, nyári éjszakán.

Az úton megismerkedtünk egy nagyon kedves fiatal párral, Mártival és Csabával, akik csatlakoztak hozzánk a Milford Sounds-felé vezető útra.

Az út talán az eddigi leglenyűgözőbb volt Új Zélandi tartózkodásunk óta. Megálltunk pár érdekes helyen, mint például a Mirror Lakes-nél - Tükör tavak (Lehet találgatni, hogy miről is kapta a nevét.) -, vagy egy egy vízesésnél, de igazából 5 percenként megállhattunk volna fényképezni.

Még több kép.

Megpróbálunk a tilosban aludni. Ez azért izgi, mert az éjszaka közepén jöhet az őr, és megkérhet, hogy menjünk máshova aludni. Ez ugye nem szokott az ember kedvére lenni és próbál okosan kicsinek látszani és ott maradni. Ekkor az őr hívja a cimboráját, a rendőrt, aki hasonlóan udvariasan megbünteti az embert. Valószínűleg a rendőr nem szeret büntetni, mert ha büntet akkor nagyon.