kedd, március 06, 2007

Fjordland

Simán megúsztuk a tilosban kempingezést. Zsuzsu felébredt ugyan egy párszor; először valami őrült bőgette a kocsiját a fejünknél, meg tesztelte a dudáját hajnali 1-kor, aztán meg egy részeg üvöltözött vagy fél órán át a távolban. Viszont a őrök elkerültek minket.

Bekövetkezett, amitől féltünk; reggeltől estig folyamatosan esett az eső. Persze mi ebben is megláttuk a jót, ezért nem jött az őr, plusz a szokásos 3 vízesés helyett láttunk vagy 3000-et a Milford Sound nevű fjordon tett hajókirándulás során. A szél rettentő erős volt. Olyannyira, hogy néhány kisebb vízesést egyszerűen lefújt a sziklafalakról.

Sajnos a rossz időjárásnak köszönhetően nem is tudtunk sokat fotózni. :(

Még több kép.

A túra után elindultunk vissza Te Anau-ba, majd egy kis kaja után irány Queenstown. Itt sajnos el kellett váljunk Csabától és Mártitól mert nekik még az északi szigetet is meg kellett nézniük a következő 7 napban, míg nekünk ez az idő csak a délire van fenntartva.

Az este még rövid sétát tettünk a belvárosban, ami minden képzeletünket felülmúlta. Egy teljesen modern, hangulatos, stílusos városkát találtunk. Felette egy sötét hegy tetején, mintha lebegne, koronaként díszeleg a kivilágított kilátó.