csütörtök, március 01, 2007

Ismét úton - Új Zéland

Laci kivarázsolt minket reggel a reptérre. Az úton jól megijesztett, hogy Ausztrália és Új Zéland között nagy viharfelhők gyülekeznek. Mi viszont szerencsére nem láttuk őket. Teljesen sima utunk volt. ;)

Christchurch-ben tiszta égbolt, ragyogó napsütés és meleg fogadott minket. Hogy azért ne legyen minden tökéletes, kiderült nem működik a mobilunk. Amíg az autót takarították, gyorsan el is ugrottunk egy boltba, azt vettünk egy kártyát.

Ösztönösen megtaláltuk a környék legolcsóbb bevásárlóhelyét ahol, csodák-csodája, összefutottunk pár magyarral.

Első utunk a Willowbank-i Wild Life Reserve-be vezetett. Megismertünk egy nagyon barátságos maori törzset/családot, akik kiselőadást tartottak nekünk a kultúrájukból. Megtanultuk, hogy a lányok labdáznak és pofákat vágnak míg a fiúk toppognak, mellüket verik és a nyelvüket nyújtogatják. ;)

Még több kép.

Két kifejezés Maori nyelven:
Kia ora - szevasz, köszönöm
Ka pai - szuper, jó

Aztán mellékesen bevittek minket egy kis sötét helyiségbe ahol féltve óvtak pár kiwi madarat. Elég viccesek. Madárnak mondják magukat pedig tömött a csontjuk, bajszuk van, inkább szőrösek, mint tollasak. Állítolag jó futók, de csak egyenesen. A kanyarban eldőlnek. :)

Innen gyorsan beugrottunk a központba. Falu közepén 2 toronyház a templommal szemben. Nekem valahogy hangulatosabbnak tűnik, mint Ausztrália.

Még több kép.

Aztán még este elmentünk Akaora közelébe és egy öböl parton töltöttük az éjszakát.